10.09.2009

Пільги

Кожен раз , коли я чую про пільги, мимоволі задаюсь питаннями: «що таке пільги та хто і за що їх повинен отримувати? Хто вирішує, які саме пільги мають діяти?» Дивні запитання, адже пільги встановлюються державою для підтримки найбільш незахищених верств населення, або за заслуги перед державою. Згодна,проте давайте міркувати разом:
Які це заслуги перед народом держави треба мати, щоб законодавчо закріпити за депутатами ВР довічні квартири у столиці,які можна приватизувати ( а робітники заводів, що віддали підприємствам 20 -30 років та проживали у відомчих гуртожитках позбавлені цього права),земельні ділянки , безкоштовне медичне обстеження та лікування в елітних клініках,оздоровлення у приморських санаторіях. І цими пільгами користуються всі члени родин депутатів, а родини в них величенькі… Чому такі пільги відсутні у інших європейських парламентарів, їхні народи не поціновують своїх «слуг»?
Які заслуги у працівників прокуратури та міліції, щоб мати пільги на житлово - комунальні послуги, транспорт, спец.пайки? «Наша служба и опасна, и трудна…», таку відповідь дадуть відповідні органи. А чи дійсно це так?
Схиляю низько голову перед учасниками ВВВ. Вони заслужили пільги. Проте і тут виникають питання. Чому пільги не тільки на необхідні побутові умови, проїзд, пенсійне забезпечення (як на мою думку, потрібна якась одна вагома пільга) , а й на предмети розкоші? Трохи дивно, коли 80 – річний ветеран вимагає авто, не маючи водійського посвідчення, або пільгових кредитів для придбання дорогої побутової техніки.
Заслужили пільги і ліквідатори аварії на ЧАЕС. Але поясніть, що це за підстави для вступу до ВНЗ, або безкоштовного (за бюджетні кошти ) харчування школярів? Не розумію.
Діти – це наше майбутнє. На 100% за державну підтримку сімей, які мають дітей. Проте і тут виникають питання. На мій погляд ,кожна сім’я повинна визначити, скількох дітей вона зможе «підняти на ноги»; чим багатодітні сім’ї (де діти часто з’являються випадково) заслужили допомогу більше ,ніж ті батьки, що до появи та виховання дітей ставляться свідомо і відповідально? Ще один аспект цього ж питання – діти під опікою. Крім грошової допомоги (щомісячно 1500 грн.), в школі харчування, відвідування театрів, літній відпочинок – все за бюджетні кошти. А чому нормальна сім’я не отримує такої допомоги? А хто пояснить таку пільгу для вступу до ВНЗ як «житель гірського села», «діти шахтарів» (чому ж тоді не перелічити всі професії!) і ще багато я про пільги не розумію…
То ж чому ми такі бідні – далі українську приказку продовжіть самостійно.

Комментариев нет:

Отправить комментарий